Claas

Claas

Claas

Inmiddels is Bruggeman Mechanisatie een van de grootste full-line dealers van Claas (klik hier voor alle producten van Claas) .

Claas is een Duits bedrijf dat landbouwmachines bouwt.

Claas begon in 1913 in Westfalen in Duitsland. August Claas werkte met zijn broers Franz en Theo samen. Ze constateerden dat er behoefte bestond aan een mechanische schovenbinder. In 1934 produceerde Claas de eerste opraapmachine voor hooi.

In 1936 namen ze de eerste Europese getrokken maaidorser in productie. Dankzij deze machine wist Claas een grote markt te bereiken. De eerste zelfrijdende maaidorser kwam er in 1953 en in 1973 kwam de eerste zelfrijdende hakselaar op de markt. Claas is de grootste fabrikant van hakselaars, het bedrijf produceert per jaar meer van deze machines dan alle andere merken bij elkaar. Het is daardoor Europees- en wereldmarktleider.

Na de inlijving van Renault Agriculture in 2003 heeft Claas zich sterk uitgebreid. Claas produceert ook tractoren en heeft inmiddels een groot marktaandeel in handen. In de beginperiode waren dat vooral de modellen van Renault die lichtgroen waren gespoten. Sinds 2006 verkoopt Claas ook zelf ontwikkelde tractormodellen.

De hoofdlocatie van Claas is gevestigd te Harsewinkel.